ActieActie

Winteractie!!

Motoronderhoud in wintertijd

Voor veilig en met plezier motorrijden is vakkundig motoronderhoud van levensbelang. Dat geldt natuurlijk voor de motorrijders die ‘die hard’ doorrijden tijdens het koude winterseizoen. Maar ook als de motor de stalling in gaat is een onderhoudsbeurt onontbeerlijk. 

Voor doorrijders in de winter moet de motor in topconditie zijn.  Neem de banden; koud asfalt in combinatie met zomerbanden zorgt voor minder grip. Het starten van de motor kan lastiger zijn omdat de accu koud is en daardoor minder capaciteit heeft. Koude motorolie zorgt voor meer inwendige wrijving van de motor. Allemaal zaken die tijdens een onderhoudsbeurt voorafgaand aan of tijdens de winter onder handen genomen worden. Zodat de motorrijders veilig en verzekerd op weg kunnen.

Ook voor degenen die de motor in de wintermaanden stallen en die in het voorjaar weer met plezier op willen stappen is een degelijke onderhoudsbeurt van belang. Zo kan er tijdens het stallen roestvorming ontstaan en kunnen condens en vuil in de motorolie motoronderdelen aantasten. Vocht in de remvloeistof kan voor vastzittende remmen zorgen en vocht op elektrische onderdelen kan voor storingen zorgen na de winter.

Het voordeel van een onderhoudsbeurt in het najaar of in de winter is dat zodra de eerste warme lente zonnestraaltjes zich weer laten zien, motorrijders na een korte eigen check direct op kunnen stappen voor een eerste lenterit. Voordeel van een onderhoudsbeurt nu is dan, in de lente geen lange wachttijden, omdat iedereen tegelijk weer op de motor wil stappen.

Motor gratis halen en brengen in de winter (binnen 10km)
Wacht niet langer en bel direct voor een afspraak!

Tot ziens bij Franks Motor Service

Copyright 2014 - LuTr.nl
Design by LuTr.nl